Viete, ako na správne posilnenie imunity?

V chladných jesenných a zimných mesiacoch nie je neobvyklé, že zaznamenávame zvýšený výskyt chorôb ako je chrípka a podobne. Môže za to počasie a zmena vonkajšej teploty. Avšak aj na takéto počasie sa dá efektívne pripraviť. Posilnenie imunity má význam práve v jesenných mesiacoch, kedy je náš organizmus vystavený veľkým zmenám. Posilniť imunitu však neznamená denne zhltnúť za hrsť výživových doplnkov. Dá sa to oveľa jednoduchšie a prirodzenejšie. Poďte sa spolu s nami pozrieť, ako na to.

brokolicová polévka

Posilnenie imunity a strava

Strava je vo všeobecnosti veľmi dôležitou súčasťou nášho zdravia. Naše telo z jedla čerpá to, čo potrebuje. Ak však jeme nehodnotné jedlo, naše telo bohužiaľ pociťuje nedostatok vitamínov, minerálov a iných potrebných živín. To sa samozrejme negatívne prejaví aj na našom zdraví. Posilnenie imunity spočíva vo vyváženej strave. Odporúčame v týchto mesiacoch zaradiť tiež ďalšie zdraviu prospešné potraviny. Ako veľmi účinný sa ukazujú zázvor, rakytník, tekvicový olej, orechy, granátové jablko a mnoho ďalších. Zo zázvoru si uvarte chutný čas, rakytník si zase prihoďte do vašej ovsenej kaše na raňajky. Orechy môžete konzumovať ako zdravý snack počas celého dňa a granátové jablko je úžasné v smoothie s banánom a kokosovým mliekom. Ako sami vidíte, možností, ako na posilnenie imunity, je skutočne mnoho. Zabudnite preto na kupovanie predražených výživových doplnkov. Všetko, čo vaše teplo potrebuje, nájdete v pestrej a vyváženej strave.

zázvorový čaj

Ako je to s pohybom pri posilnení imunity?

Pohyb a posilnenie imunity idú ruka v ruke. Je vedecky dokázané, že ľudia, ktorí sa venujú športu na pravidelnej báze, bývajú oveľa menej chorí a ich celkové zdravie je oveľa lepšie. V súvislosti s imunitou má šport skutočne nezastupiteľné miesto. Nikto netvrdí, že sa musíte pohybovej aktivite venovať každý deň, no minimálne 3 až 4 dni v týždni je to vítané. Najlepšie urobíte, ak budete športové aktivity obmieňať. Vyskúšajte beh, ktorý urobí zázraky s vašim srdcovým tepom, no tiež plávanie, ktoré pozitívne pôsobí na vašu chrbticu a imunitný systém. Nájdite si pohyb, ktorý vás baví a máte pri ňom dobrý pocit. Je to jednoduché. Ak sa budete viac hýbať, jesť zdravšie, posilnenie imunity príde samo. Viac o posilnení imunity nájdete na webovej stránke https://silverdium.sk/.